Search
Close this search box.

Ideoita joulukalenterin täytteeksi!

Jaa ystävälle

Marraskuu lähenee puoliväliä! Jos lapsellesi on tulossa itse täytettävä joulukalenteri tai -sukka, on hyvä aika miettiä mitä sen täytteeksi tulee. Keräsin tähän postaukseen ideoita, joista voit napata itsellesi sopivimmat käyttöön!


Itse täytettävä joulukalenteri on siitä kiva idea, että vanhempi pääsee itse päättämään mitä sisällöksi laitetaan. Tällöin vältytään epätoivottavalta krääsältä ja suklaaövereiltä, ja sisällöksi saa oikeasti hyödyllisiä ja tarpeellisia juttuja. Joulukalenterin täyttäminen voi kuitenkin myös aiheuttaa päänvaivaa, joten tässä muutamia ideoita.

 • Käytä hyödyksi kirppiksiä! Mieti mitkä ovat lapsesi mielenkiinnon kohteita tällä hetkellä. Onko ne pikkuautot, ponit, pokemonit tai vaikka littlest pet shopit? Kirppiksiltä löytyy yleensä helposti pieniä leluhahmoja edullisesti, joiden lähtöhinta uutena olisi liian korkea joulukalenterin täytteeksi. Nämä yllätykset ovat myös erityisesti lasten mieleen.
 • Askartelutarvikkeita yhteisiin askarteluhetkiin. Tehdään yhdessä joulukortteja tai koristeita joulukalenterista löytyneillä tarvikkeilla.
 • Piparkakkujen leivontaa! Perheen yhteistä piparileivontaa varten joulukalenteriin voi piilottaa esimerkiksi piparkakkumuotteja ja koristelutarpeita; ranskanpastilleja ja sokerikuorrutetta.
 • Yhteistä saunailtaa varten joulukalenteriin voisi piilottaa kylpyvaahtoa, kylpypommin tai vaikka vähän erikoisemmat saunajuomat. Esimerkiksi Pyynikin Brewingilta löytyy Joululimpsa, jonka tölkkiä koristaa hauska poro.
 • Minä päivänä teillä koristellaan joulukuusi? Piilota tällöin kalenteriin uusi joulukuusenkoriste. Tästä tulee myös hauska perinne, jos joka vuosi kalenterista löytyy lapselle oma koriste. Kun hän aikuisena muuttaa omaan kotiin on hänellä jo useampi oma joulukoriste ensimmäiseen omaan kuuseen 😀
 • Joulukirja yhteiseen satuhetkeen! Rakentakaa maja tai ihana pesä sohvan nurkkaan ja lukekaa satu vaikka taskulampun valossa. Joulukirjoja löytyy myös kirpputoreilta. Erityisen helppoa näitä on etsiä Spr Kontista tai Kierrätyskeskuksesta, jossa joulukirjat on lajiteltu selkeästi yhteen paikkaan.
 • Jouluinen elokuvailta ja herkut! Katsokaa yhdessä jouluelokuva ja nauttikaa joulukalenterista löytyneistä herkuista. Vaikka teillä olisi tapana joka perjantai pitää elokuvailta herkkuineen, tuo siihen uutta hohtoa yllätyksellisyys. Valitse yllätykseksi tällöin poikkeuksellisen mieleiset tai erilaiset herkut. Miten olisi vaikka Kinderin joulusuklaamunat tai jäätelöannokset!

Mieti myös voisitko hyödyntää joulukalenterin täyttämisessä kotimaisia yrityksiä. Jos haluat kiinnitttää erityistä huomiota siihen ettei kalenteritäytteiden yhteissumma nouse liian korkeaksi, voit hyödyntää pääasiassa kirpputoreja, mutta lisätä joukkoon yhden tai kaksi tarpeellista juttua kotimaisilta yrittäjiltä. Listaan seuraavaksi sellaisia kotimaisia yrityksiä, joista itselläni on kokemusta ja voin niitä suositella:

 • Rusettia hiusasusteet. Näitä on helppo suositella, kun ne olen itse valmistanut 😀 Ponnarit, pinnit ja donitsit on ihanaa, tarpeellista ja käytännöllistä täytettä tytöille.
 • MioSa Design puuhelmituotteet. MioSalta löytyy lapsille mm ihania Panda avaimenperiä ja heijastimia. Myös tyttöjen kaulakorut ovat aivan ihastuttavia!
 • Vilka Design lelujen ja lastentarvikkeiden verkkokauppa. Vilkalta löytyy mm kestäviä puisia ruokaleluja, jotka sopivat erityisen hyvin joulukalenterin täytteeksi. Valikoimissa on myös vähän erikoisempia ruokaleluja, joita ei muualta niin helposti löydy. Miten olisi vaikka puinen pretzel tai oliiviöljypurkki?
 • Paperisaurus paperikauppa. Paperisaurukselta löytyy useiden suomalaisten yritysten paperituotteita, kuten tarroja ja vihkoja. Erikoisuutena mm tarroina viittomakieliset aakkoset!
Hiusdonitsi, puuhelmiavaimenperä ja kissat tarra-arkki
Tarrat, hiusdonitsit ja avaimenperä ovat kaikki suomessa valmistettuja ja mitä ihastuttavampia täytteitä jooulukalenteriin.
Kuva: Miina Barck Visuals

Tässäpä oli muutamia ideoita. Toivottavasti näistä oli sinulle apua! Kun mietit joulukalenterin täytettä lähde miettimään onko lapsillasi jotain selkeitä tarpeita, sukkia, heijastin, värikynät, ponnareita tms, joita voisi kalenteriin hankkia. Pohdi voitko hankkia näistä jotain suomalaiselta yrittäjältä. Mieti sitten miten voit hyödyntää kirppiksiä etsimällä sieltä jotain lapsen mielenkiinnon kohteisiin liittyviä leluja tms. Sekoittele kalenteriin sekä yhteistä tekemistä että pieniä tarpeellisia yllätyksiä!

Ihania hetkiä kalenterin rakentelun parissa toivotellen, Henrika

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *