Search
Close this search box.

Hiusdonitsien hoito-ohjeet

hiusdonitsien hoito-ohjeet

Jaa ystävälle

Tämän postauksen kirjoittamisessa on käytetty hyödyksi ammattijärjestäjä Milja Nivan kertomia hiusdonitsien hoito-ohjeita. Ohjeet on julkaistu aikaisemmin Instagram Storyissa Miljan tilillä @ammattijarjestajamilja

*Kuvien hoitotuotteet saatu Sinituotteeelta.

Nappaa hoito- ja pesuohjeet talteen ja lisää donitsiesi käyttöikää!


Hyödynnä teippiharjaa hiusdonitsien puhdistamisessa

Hiusdonitsien puhtaana pidossa oleellisena osana on teippiharjan säännöllinen käyttäminen. Teippiharjan poistaa mm. irtohiukset, pölyt ja lemmikkien karvat kankaan pinnalta. Erityisesti samettipintaiset donitsit keräävät helposti pintaansa pölyä ja irtohiuksia. Pienikokoinen miniteippiharja sopii kokonsa puolesta hyvin donitsien puhdistamiseen ja kulkee myös helposti mukana.

Hiusdonitsien pesu

Hiusdonitseja kannattaa myös pestä, koska niihin tarttuu kaikki sama lika mikä hiuksiisikin, kuten muotoilutuotteet ja päänahan rasva eikä näitä saa poistettua pelkällä teippiharjalla. Erityisesti urheilun aikana käytetyt hiusdonitsit kannattaa pestä säännöllisesti, sillä hiki tarttuu niihin ihan yhtä lailla kun urheiluvaatteisiinkin.

Rusettian hiusdonitsit voit pestä joko käsin tai pesukoneessa. Jos peset hiusdonitsit pesukoneessa, käytä pesun aikana pesupussia. Pesupussi suojaa donitsia takertumasta muuhun pyykkiin kiinni sekä suojaa mahdollisesti herkkää materiaalia nyppyyntymiseltä. Hiusdonitsien pesemiseen soveltuu mainiosti myös rintaliivien pesupussi. Tämä tornimainen pesupussi onkin suunniteltu erityisesti herkän pikkupyykin pesemiseen. Rusettian hiusdonitsit voi pestä 40 asteessa muun pyykin mukana. 40 asteen pesu ei haurastuta donitsin sisällä olevaa kuminauhaa. Älä käytä huuhteluainetta hiusdonitseja pestäessä.

Pesun jälkeen ravistele hiusdonitsit niin, että turhat kiertymät aukeavat ja kangas asettuu kauniisti donitsin ympärille. Kuivata hiusdonitsit ilmavasti kuivaustelineellä tai ripusta ne roikkumaan ripustettavaan kuivaustelineeseen. Hiusdonitseja ei suositella kuivaamaan kuivausrummussa, sillä rumpukuivaus haurastuttaa hiusdonitsin sisällä olevaa kuminauhaa ja näin ollen lyhentää hiusdonitsin käyttöikää.

Hiusdonitsit on hyvä kuivattaa ilmavasti, jotta ne eivät rypisty.
Hiusdonitsit on hyvä kuivattaa ilmavasti, jotta ne eivät rypisty.

Suosi hiusdonitseissa laadukkaita materiaaleja

Mitä laadukkaampi on hiusdonitsiin käytetty materiaali, sen paremmin se kestää käyttöä ja pesua. Ohut ja liukaspintainen materiaali, kuten polyesteri tai polyesteri-elastaani -yhdistelmä saattaa esimerkiksi nukkaantua helpommin kuin viskoosi. Samoin käyttäytyy myös huonolaatuinen trikookangas. Nukkaantuviin materiaaleihin, kuten satiiniin, voi käyttää varovasti nukanpoistajaa.  

Hiusdonitsien pesuun sopii erinomaisesti tynnyrimäinen pesupussi.
Hiusdonitsien pesuun sopii erinomaisesti tynnyrimäinen pesupussi.

Rusettian hiusdonitseissa kiinnitetään erityistä huomiota materiaaleihin. Suurin osa tuotteistamme on puuvillaa ja viskoosia, pienellä määrällä elastaania. Valikoimassamme polyesteripohjaisista materiaaleista valmistettuja donitseja ovat vekki- ja satiinidonitsit. Käyttämämme satiinikangas on kuitenkin valikoitu niin, että se on hieman paksumpaa kuin perinteinen satiini, sekä mattapintaista. Mattapintainen satiini nukkaantuu huomattavasti vähemmän kuin kiiltäväpintainen satiini.


Muistilista hiusdonitsien huoltamiseen:

• Puhdista donitsit säännöllisesti teippiharjalla
• Pese hiusdonitsit joko käsin tai 40 asteessa pesupussissa
•Suorista donitsit ennen kuivatusta
•Kuivaa donitsit ilmavasti kuivaustelineellä

Huoltamalla hiusdonitsejasi säännöllisesti pidennät niiden käyttöikää ja pidät ne hyvän näköisenä!

Oliko näistä vinkeistä sinulle hyötyä? Jos tämän pohjalta heräsi kysymyksiä hiusasusteiden huoltamisesta, voit jättää kommenttia alle tai laittaa minulle viestiä.

Pesuterveisin, Henrika


byeloise curly girl hiusdonitsi hiuspyyhe hiusvinkit hyvinvointi isänpäivä joulu kirjasuositukset lahjaidea luonnonkivikoru pienyritys polttarit rannekoru rusetti self care ideat silkkidonitsi spa tyyli voimakoru yrittäjä ystäväkirja äitienpäivä

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *