Search
Close this search box.

Self Care ideat – kuukausi kuukaudelta

Jaa ystävälle

Vieriiko viikot eteenpäin ilman, että edes huomaat? Juurihan oli keskiviikko ja nyt on taas keskiviikko! Kuulostaako tutulta?

Jos et koskaan pysähdytä miettimään tulevaa viikkoa tai kuukautta, niin päivät ja viikot vaan jatkavat vierimistään. “Self Care ideat – kuukausi kuukaudelta” postaus kannustaa pysähtymään kuukauden vaihtuessa ja miettimään mitä asioita haluaisit tehdä ja kokea seuraavan kuukauden aikana. Postaus tarjoaa erityisesti juuri kyseiselle kuukaudelle sopivia self care ideoita toteutettavaksi.

Mieti millaisesta tekemisestä pidät. Mitkä asiat saavat sut hymyilemään? Millaiset jutut tekee sun olosta erityisen? Miten voisit lisätä näitä asioita arkeen? Suunnitelmallisuus auttaa sinua kiireisen arjen keskellä toteuttamaan sitä arkea mistä juuri SINÄ nautit! Otetaan kaikki ilo irti vuodenaikojen vaihtumisesta; lämpimistä kesäpäivistä, syksyn hyggeilystä, kauniista talvipäivistä ja kevään raikkaudesta!

Tutustu myös lempeän arjen hyvinvointikurssiimme ja tule mukaan, kun kurssi seuraavan kerran käynnistyy!

Tammikuun self care ideat

Tammikuu on monelle meistä tietynlainen uuden alku, kuten kesälomien jälkeen elokuukin. Toiset tekevät lupauksia tai aikomuksia uudelle vuodelle, toiset valitsevat vuoden sanan, joka näyttää suuntaa. Tammikuussa katsotaan eteenpäin, jokaisen itse valitsemalla tavalla.


tammikuun self care ideat

Kun tammikuussa siivoat joulukoristeet pois, koti näyttää kertaheitolla monta kertaa valoisammalta ja avarammalta. Kun tällöin vielä ostat tulppaaneja maljakkoon, on iloinen ja kiitollinen mieli taattu. Kun arjessa opettelee kiinnittämään huomiota pieniin yksityiskohtiin, ne nostavat hyvän mielen tunteesi helposti korkealle. Arki näyttää kauniimmalta ja tuntuu helpommalta, kun näkee pienet kauniit asiat ympärillään. Arjen kauneutta on myös tuorepuristettu mehu lasissa, luistelu juuri iltahämärän laskeutuessa tai uuden kalenterin päivitys uudelle vuodelle.

Tammikuu on tietynlaista uuden alkua. Asemoidutaan uuteen vuoteen, moni alkaa nähdä edessään jo tulevan kevään ja kesän. Aletaan tehdä ehkäpä jo lomasuunnittelmia ja muuta mitä odottaa. Muista kuitenkin elää tässä hetkessä. Vaikka tulevaisuudessa olisi odotettavia hetkiä, kiinnitä huomiota siihen, ettet elä vain niitä varten. Yksi hetkessä elämistä helpottava asia on moodboardin kasaaminen. Se auttaa ankkuroimaan hetkeen ja nauttimaan arkisista asioista. Se auttaa myös lisäämään omaan arkeen niitä asioita, joista nauttii.

Moodboard uudelle vuodelle:

 • Kerää pino aikakausilehtiä (näitä saa myös ostettua esim Kierrätyskeskuksesta 0,50e/kpl), kartonki, sakset ja liimaa.
 • Aloita moodboardhetki lyhyellä meditaatiolla, joka ankkuroi sinut hetkeen.
 • Ala intuitiivisesti leikkaamaan/repimään lehdistä kuvia ja tekstejä, jotka jollain tapaa puhuttelevat. Älä mieti liikoja.
 • Kun kuvia on tarpeeksi (10-40), ala sommittelemaan niitä kartongille. Voit asetella niitä myös osittain päällekäin. Kaikkia kuvia ei tarvitse käyttää.
 • Lopuksi tarkastele moodboardia, mitä sen tunnelma/värit kertovat sinulle? Voit myös kirjoittaa lyhyesti tuntemuksia moodboardin toiselle puolelle.

Helmikuun self care ideat

Tulossa pian!


Maaliskuun self care ideat

Self care ideat maaliskuu

Maaliskuu on ensimmäinen kevätkuukausi vaikka se Suomessa onkin yleensä vielä aika talvinen! Ihan vielä ei päästä iskemään käsiämme multaan tai lähtemään lenkille ilman pipoa. Maaliskuu on hyvä kuukausi pysähtyä ennen uuteen vuodenaikaan siirtymistä, nauttia aurinkoisista hetkistä ja valmistella kotia kohti kevättä. Kun kevät todenteolla saapuu tekee mielesi kuitenkin olla enemmän ja enemmän ulkona, silloin on ihanaa, kun koti ja mieli ovat jo valmiina kevääseen.

Maaliskuussa päivät ovat pidempiä ja pimeä ei tule niin aikaisin. Mitä, jos lähtisitkin tuttujen lenkkimaisemien sijaan kävelylle uusiin maisemiin? Metsään tai merenrannalle? Vaihtelu piristää mieltä kummasti! Lenkin jälkeen suihkussa on ihana kuoria kasvot hunaja-sokeri kuorinnalla, joka poistaa talven aikana kertyneitä nesteitä ja kosteuttaa ihoamme vielä viimeisiä talven pakkaspäiviä varten.

Kotimaisia marjoja ja hedelmiä saadaan vielä hetki odotella, joten nautitaan nyt kauden ulkomaisista herkuista, kuten ananaksesta ja päärynästä. Leikittele aineksilla ja etsi oma lempparismoothiekombo! Mun suosikki ananassmoothie on seuraavanlainen:

Vihreä ananassmoothie kahdelle:

 • 150g tuoretta ananasta (tai 1prk)
 • 2 pehmeän kypsää päärynää
 • kourallinen pinaatinlehtiä
 • 2dl kookosmaitoa

Ihan vielä ei ole aikaa laittaa parveketta kevätkuntoon tai istuttaa kukkia, mutta mitäpä jos tuulettaisit kodin aurinkoisena päivänä? Avaa ikkunat ja anna viileän kevätsään täyttää koti. Ihana raikkaus saa mielen muistamaan, että kevät on ihan pian täällä. Jos vielä siivoat talven aikana kertyneet kasata hyllyjen päältä ja ostat maljakkoon kukkia, niin voisin väittää mielesi piristyvän huimasti!

Maaliskuu on hyvää aikaa sopia treffejä sisätiloihin. Milloin viimeksi olet vieraillut ystäväsi kanssa taidenäyttelyssä ja sen jälkeen kahvilla? Käy läpi lähialueen menovinkit, ehkäpä naapurimuseossa on juuri nyt käynnissä mielenkiintoinen näyttely. Vaikka et kokisi olevasikaan museokansaa, niin pidä mieli avoimena ja saatat yllättyä!

Huhtikuun self care ideat

Huhtikuussa yleensä Suomessakin alkaa kevät! Lumet sulaa, päivät ovat aurinkoisempia, toppavaatteet vaihtuvat toivottavasti kevyempiin, pyörät saa kaivaa esiin ja ehkä jopa parveketta tai terassiakin pääsee siivoamaan. Huhtikuussa nautitaan ulkoilusta ja lämmittävästä auringosta. Lautaselle valikoituu lähes itsestään värikkäämpiä ruokia. Sisälle kotiinkin tekee mieli tuoda kevättä ennen kun kasvit alkavat pärjäämään ulkona.

Self care ideat huhtikuu

Huhtikuu on ihanaa suunnittelun aikaa. Kaiva esiin Pintrest ja kasaa sinne kevään moodboard; asuja, kodin sisustusta, pihan tai parvekkeen laittoa, kaikkea ihanan inspiroivaa! Käy myös vaatekaappisi läpi. Mitä ihania asukokonaisuuksia sieltä kevääksi löytyykään. Onko siellä jotain, mitä et ole käyttänyt viime keväänäkään, olisiko siitä aika luopua? Mieti mihin kuntoon lenkkarisi jäivät syksyllä? Onko jotain hankintoja tehtävänä kevääksi? Suunnittele hankintasi valmiiksi, niin ne ovat harkittuja.

Vielä emme pääse kasvattamaan kukkia ulos maahan tai ruukkuihin, mutta jos viime kesänä ihailit ystävän daaliapenkkiä niin nyt on oikea aika ryhtyä kasvatushommiin. Huhtikuun aikana on hyvä esikasvattaa monia kukkia, ja mikä onkaan ihanampaa kun nähdä pienten kasvin alkujen alkavan nousta mullasta. Jos viherpeukalosi on keskellä kämmentä kokeile kasvattaa rairuohoa 😀 Pääsiäinen sijoittuu usein huhtikuulle. Tuo sen myötä vähän kevättä kotiin. Poimia oksia maljakkoon tai osta narsisseja pöydälle.

Huhtikuu on parsan kuukausi! Parsa on todellinen terveyspommi, joka sisältää useita vitamiineja. Kokeile jotain uutta parsareseptiä. Mun lemppari on K-ruoka reseptillä parsa-pekonipiirakka.

Talven jälkeen on aika antaa myös ihon hehkua ja hehkun näkyä. Jos maaliskuussa kuorit ihoa hunaja-sokeri kuorinnalla, niin kokeile huhtikuussa ihon hehkua lisäävää banaani-appelsiini -naamiota. Valmista naamio näin:

 • puolikas banaani
 • 1 rkl appelsiinimehua
 • 1 rkl hunajaa

Muussaa banaani. Sekoita joukkoon appelsiinimehu ja hunaja. Levitä kasvoille ja anna vaikuttaa 15 minuuttia. Huuhtele haalealla vedellä. Lähde anna.fi

Toukokuun self care ideat

Toukokuu on kevään juhlien kuukausi! Ensimmäiset lämpimät päivät ovat yleensä viimeistään toukukuussa käsillä ja luonto alkaa toden teolla vihertää ja mieli muistaa pitkän talven jälkeen millainen kesä onkaan! Toukokuussa viherpeukalot siirtyvät kodeista parvekkeelle ja puutarhaan. Toukokuussa nautitaan läheisten seurasta erilaisien juhlien merkeissä ja ihaillaan vihertävää luontoa.

Toukokuu alkaa vapulla ja heti kohta vietetäänkin jo äitienpäivää. Kevät on inspiroitumisen aikaa! Mitäpä, jos tekisit äitienpäiväkortin itse maalaamalla. Jos suti on sulle tosi vieras työkalu, etene lempeän luovasti. Älä pelkää sitä mitä paperiin syntyy. Lähde rohkesti levittämään paperille lempivärejäsi. Älä yritä luoda mitään esittävää vaan luo intuitioosi luottaen jotain abstraktia, lempivärejäsi yhdistellen. Lopputulos on varmasti ihastuttava, kun vaan uskallat heittäytyä mukaan tekemiseen!

Jos omistat pihan tai parvekkeen nyt on vihdoin sallittua lähteä sen kimppuun. Tee kunnon siivous pihalla tai parvekkeella, tuo pihakalusteet paikoilleen ja lähde kesäkukkaostoksille. Mitä ihania värejä valikoit kukkiin tänä vuonna! Jos huhtikuussa loit PInterestiin kevään moodboardin, kurkkaa ensin mitä värejä siellä toistuu ja lähde inspiroitumaan niistä.

Viimeistään toukokuussa on aika kaivaa pyörä kellarista esiin. Ota pyörä alle ja piknik-kori tarakalle ja suuntaa ystäviesi kanssa aurinkoisena päivänä piknikille puistoon. Toukokuun lopulla raparperit alkavat kypsyä, joten mikä sen parempaa kun itse leivottu raparperipiirakka piknikeväänä. Ah ihanaa, suosittelen kokeilemaan Maisemakahvilan raparperipiirakan ohjetta!

Pian päästään sujauttamaan jalkaan jotain muutakin kuin lenkkarit ja tennarit, joten nyt on oikea aika päivittää jalat kesäkuntoon. Kuori jalat ensin esimerkiksi kahvikuorinnalla ja tee sen jälkeen hemmotteleva jalkakylpy. Kahvikuorinnan ohje on seuraavanlainen:

 • 2 dl kahvipuruja
 • 2 dl sokeria
 • 1 ½ dl kookosöljyä
 • 2 rkl juoksevaa hunajaa
 • 1 appelsiinin kuoren

Sekoita ensin kahvipurut ja sokeri. Lisää juokseva kookosöljy ja sekoita. Lisää hunaja ja raastettu appelsiininkuori ja sekoita. Säilytä kuorintavoide jääkaapissa. Lähde: kotiliesi.fi

Kesäkuun self care ideat

Kesäkuu aloittaa kesän ja johdattelee sen keskikesän juhlaan! Juhannus on ihanaa maalaisromanttista aikaa. Monelle se on ensimmäinen pysähdys pitkän kevään jälkeen. On luonnonkukkia ja metsän tuoksua, lakattuja varpaankynsiä ja talviturkin heittoa. Kesäkuu saattelee meidät lempeästi kesään, jotta voimme heittäytyä täysillä heinäkuuhun.

Kesäkuun alku tietää monille tietynlaista kalenterimenoista vapautumista. Lasten harrastuskaudet päättyvät ja kevätjuhlat on vietetty. Toisaalta taas moni ajautuu ajattelemaan, että elämä pitää saada valmiiksi ennen lomaa. Jotta saat lyhyestä kesästä kaiken irti muista elää hetkessä ja hemmotella itseäsi. Näe ystäviäsi kakkukahveilla, osta tuoreita mansikoita torilta ja nauti niistä ulkosalla. Kesäkuun alussa on hyvä hetki nähdä ystäviä ennen kun kaikki ajatutuvat lomille eri puolille Suomea ja maailmaa.

Kesäsäät voi Suomessa olla mitä vain, mutta ei anneta sen haitata. Lähde sateen jälkeen metsään, pysähdy ja haistele ilmaa. Miten ihana ja raikas tuoksu voikaan olla! Metsälenkillä voit kuunnella vain hiljaisuutta tai voit laittaa korviin soimaan kesäbiisilistan. Jos sulla ei vielä ole sellaista, niin laadi lista, josta löytyy sun lemppari kesäbiisit, joilla varmistat kesäfiiliksen saavuttamisen.

Naisten lehdet ja lakatut varpaan kynnet. Ne kuuluvat oleellisena osana ainakin minun juhannukseen! Juhannuksena pysähdytään, nautitaan rauhasta ja hiljaisuudesta. Puusaunasta, luonnonkukista, veden liplatuksesta, kuohujuomasta, grilliruuasta…. Ihanaa kesää!

Heinäkuun self care ideat

Heinäkuussa kesä on toden teolla käynnissä! Moni on lomalla ja lomatunnelmissa, elämä on jollain tapaa huolettomampaa. Tehdään retkiä ja lomamatkoja, nautitaan asioista täysillä, herkutellaan ja ehkä jopa vähän hullutellaan! Heinäkuussa irtaudutaan arjesta, ollaan poissa kotoa ja annetaan mielen inspiroitua.

Heinäkuun self care ideat

Heinäkuussa retkeillään! Tekee hyvää päästä välillä arkiympyröiden ulkopuolelle ja antaa ajatusten ajautua ihan muualle. Vaikka et lähtisi mihinkään pidemmälle lomalle jo päiväretket lähiseudullakin auttavat hyvin irtautumaan arjen asioista. Ota ystävät tai läheiset mukaan ja lähtekää tututumaan lähiseutuun uusin silmin. Mikäli mahdollista hypätkää vaikka saaristoveneen kyytiin ja seilatkaa päiväretkelle saareen. Tai pakatkaa ruudullinen liina mukaan ja eväät koriin ja suunnatkaa päiväksi rannalle. Anna varpaidesi upottua rantahiekkaan ja nauti olostasi. Parasta on, jos lähdet retkelle tärkeiden ihmisten kanssa. Muista, että elämän merkityksellisyys syntyy yhteydessä muihin ihmisiin!

Jäätelö kuuluu aika monen meistä kesään oleellisena osana. Toissa kesänä tajusin elokuun lopussa ettei oltu käyty koko kesän aikana kertaakaan jäätelökiskalla perinteisellä jäätelötötteröllä. Miten voi olla, että noinkin pieni juttu ja tuntui, että kesästä oli jäänyt puuttumaan jotain!

Yksi paras asia kesässä ja lomassa on se, että ehtii tehdä asioita joita arjessa ei (mukamas) ehdi tehdä. Yksi tällainen on kirjojen ja blogien lukeminen. Itselläni on ainakin Instagramin tallennetuissa julkaisuissa ja Pinterest kansioissa monia blogikirjoituksia tallennettuna sitä hetkeä varten, kun ehdin ne lukea. Ja se hetki on heinäkuussa. Parhaimmillaan laiturin nokassa tai riippumatossa!

Jos helle tai sade alkaa ahdistaa suuntaa leffateatteriin ja unohda hetkeksi ulkona vallitseva säätila. Nappaa mukaan lempi-irtokarkit ja nauti leffateatterin hämärästä!

Jääkahvi ja jäätee on mun kesän suosikkijuomat! Ja niitähän voi valmistaa näppärästi myös itse. Nappaa ohje talteen ja kokeile:

 • Jääkahvi
 • 1dl vahvaa kahvia
 • 1rkl vaahterasiirappia
 • 1,5dl kauramaitoa/maitoa
 • jääpaloja
 • Sekoita vaahterasiirappi kuuman kahvin joukkoon. Sekoita valmis kahvi ja maito. Ja kaada maito jääpaloilla täytettyyn lasiin. Nauti heti!
 • Jäätee
 • 1l valmista vihreää teetä
 • 0,5dl sokeria
 • 2rkl hunajaa
 • 0,5dl sitruunan mehua
 • jääpaloja
 • Valmista litra vihreää teetä (tarvitset tähän kaksi teepussia). Sekoita teen joukkoon sokeri ja hunaja. Purista joukkoon 0,5dl sitruunan mehua. Sekoita ja jäähdytä. Nauti jääpaloilla täytetystä lasista.

Elokuun self care ideat

Elokuussa käynnistyy arki rennon heinäkuun jälkeen. Vaikka aluksi lomailusta voi olla vaikeaa päästää irti, nopeasti huomaat kuinka arjen rutiinit jäsentävät oloasi. Elokuussa inspiroidutaan arjesta, rutiineista, järjestelmällisyydestä ja uuden vuodenajan odotuksesta!

Elokuussa asetutaan takaisin arkeen. Nautitaan tavallisuudesta, järjestelmällisyydestä, siitä että asiat etenee rutiinien kautta. Luodaan ehkä uusia rutiineja erilaisen arjen edessä. Siivoa kotona “toimistopisteesi” tai työpaikalla pöytäsi. Toimivatko kynät, onko paperia saatavilla, missä sijaitsee kalenteri loman jälkeen. Mieti myös miten saat työpisteestä viihtyisän ja helposti siistinä pidettävän. Päivitä samalla kalenteriin syksyn menot ja harrastukset. Tee lista asioista, joita haluaisit lisätä omaan arkeesi. Kun lista on näkyvillä työpisteelläsi tai kalenterin sivuilla, saat siitä muistutuksia usein ja tulet lisänneesi näitä asioita arkeesi helpommin.

Elokuu on omenien aikaa! Jos sinulta ei löydy omaa omenapuuta, suuntaa lenkille pientaloalueelle. Usein joku saa omenia vaivaksi asti ja laittaa niitä jakoon muillekin. Valmista poimimistasi omenoista jälkiruuaksi ihana omenakaurapaistos!

Elokuussa kannattaa myös pikkuhiljaa suunnata metsään katse maassa. Saatat nimittäin löytää sieniä! Vaikka et itse tuntisikaan tai söisi sieniä, on hauska lenkin aikana löytää maasta sieniä ja tuntea miten uusi vuodenaika tekee kovasti tuloaan. Myös auringonkukat kertovat viestiä kesän loppumisesta ja syksyn alkamisesta. Suuntaa auringonkukkapellolle keräämään kesän viimeiset auringonsäteet maljakkoon pöydällesi!

Lämpimän kesän jälkeen on aina yhtä ihana tunne astua elokuisena aamuna ovesta ulos kirpeään ulkoilmaan. Aurinko nousee vielä kirkkaasti, mutta ei enää lämmitä samalla tavalla aamuisin. Pysähdy, vedä syvään henkeä ja sano heipat loppukesälle ja toivota alkusyksy tervetulleeksi!

Syyskuun self care ideat

Syyskuu saattelee meidät lempeästi uuteen vuodenaikaan. Aamut ja illat alkavat tunnelmallisesti hämärtyä, saadaan nauttia kodin lämmöstä ja tarkkailla kuinka luonto päivä päivältä riisuu itseään kohti talvea. Syyskuussa inspiroidutaan lämpöisistä materiaaleista, luonnon kauneudesta ja kynttilöistä!

Syyskuussa sanotaan lopullisesti heipat kesälle, siivotaan piha tai parveke talvikuntoon ja siirrytään sisätiloihin. Syyskuussa luonto alkaa laskeutua kohti talvea. Vielä hetki saadaan nauttia vihreästä näkymästä, kunnes pikkuhiljaa luonto alkaa vaihtaa väriä ja riisua itseään talvea varten. Liiku luonnossa rauhassa ympärille katsellen. Tutkaile miten tuttu ympäristö alkaa muuttaa muotoaan kesän jäljiltä. Lähde metsään ja kerää kipollinen puolukoita. Leivo niistä kotona ihana vaniljainen puolukkapiirakka tai oma suosikkini puolukkarahka, jonka makumaailma saattelee meitä kohti loppuvuotta.

 • Puolukkarahka
 • 2dl vispikermaa
 • 1prk luumu-kaneli rahkaa
 • 0,5dl sokeria
 • 1tl vaniljasokeria
 • 2-3dl puolukoita
 • Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka, sokerit ja kevyesti survotut puolukat. Anna maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.
 • Alkuperäinen resepti: Valio.

Syyskuu on hyvää aikaa hieman istua alas ja katsoa vuotta taaksepäin. Asetitko vuoden alussa tavoitteita, ehkä vuoden sanan itsellesi? Ovatko nämä tavoitteet saavutettu? Mitä haluat vielä loppuvuonna tehdä ja saavuttaa?

Syyskuussa alkaa syksyn hyggekausi. Jos hygge on sulle terminä vieras suosittelen nappaamaan kirjastosta Meik Wikingin Little book of Hygge -kirjan. Tuo teos on sellainen joka tekee mieli lukea joka syksy uudestaan ja uudestaan. Jos joku niin se saattelee meidät skandinaaviseen syksyyn, jossa kietoudutaan viltteihin, sytytetään kynttilöitä ja järjestetään ihanan tunnelmallisia syksyisiä illanistujaisia ystävillemme. Kirjan luettuasi katselet varmasti kauppojen kynttilähyllyjä toisella silmällä!

Jos viime talvena haaveilit muhkeasta itseneulotusta piposta, niin nyt on aika aloittaa sen kutominen! Inspiroidu pipokuvista esimerkiksi Instagramissa #mohairpipo, etsi suosikkimalli, hanki itsellesi ohjeet, langat ja puikot ja ala toimeen, niin sinulla on itseneulottu pipo tänä talvena.

Lokakuun self care ideat

Lokakuussa uppoudutaan ihanan kauniiseen syksyyn. Nautitaan siitä, että luonnon värit muuttuvat murretuiksi; oranssin ja ruskan sävyjä. Nautitaan täysillä aurinkoisista kirpeistä päivistä tai käperrytään viltin sisään sohvan nurkkaan fiilistelemään syksyä!


Lokakuussa luonto uppoutuu syksyyn ja on aika hyväksyä, että kesäkausi on ohi. Siivotaan piha tai parveke talven varalle. Vaihdetaan ruukkuihin kanervat ja havut. Laitetaan lyhtyihin kynttilät ja ehkä jopa jo kausivalotkin paikoilleen. Anna lokakuussa Pinterestin laulaa. Hae sieltä inspiraatiota pihan tai parvekkeen koristeluun, syksyn kattauksiin, halloweeniin ja pikkuhiljaa jo jouluunkin. Loppukuusta voitkin kaivertaa kurpitsasta lyhdyn ja somistaa sillä sisustusta sisällä tai ulkona.

Lokuussa usein saadaan nauttia ensimmäisistä kauniista kuura-aamuista. Pysähdy ihastelemaan miten hempeästi kuura on ottanut luonnon syleilyynsä, sillä illalla saattaakin jo syyssade yllättää. Silloin voit käpertyä sohvan nurkkaan viltin sisään kuuntelemaan ulkona pauhaavaa sadetta.

Lokakuussa kaivataan usein kesän raikkauden vastapainoksi vahvoja makuja. Valmista itse granolaa, jossa maistuu kaneli ja vanilja.

Mausteinen granola (10 annosta)

 • 4dl kaurahiutaleita
 • 3/4dl spelttijauhoja
 • 1/2dl kookossokeria
 • 1tl vaniljasokeria
 • 1tl kanelija
 • 1/4tl suolaa
 • 1/2dl oliiviöljyä
 • 3/4dl vettä
 • Sekoita kaikki aineet kulhossa ja levitä massa uunipellille. Paista 175asteessa 25min. Kääntele granolaa kerran paiston aikana. Laita uunin lämpö pois, jätä luukku raolleen ja anna kuivua uunissa n 30min. Nosta pelti pöydälle jäähtymään ja kasaa täysin jäähtyneenä purkkiin. (Alkuperäinen resepti maku.fi)

Marraskuun self care ideat

Marraskuu on usein Suomessa märkä ja pimeä. Kaamosmasennuksen hoitoon annetaan vinkkejä siellä ja täällä, mutta mitäpä, jos lähdettäisiinkin ensin hoitamaan asiaa omasta mielestämme käsin. Asennoidutaan marraskuuhun paremmalla mielellä ja suunnitellaan puuhaa, joka vie ajatukset pois märistä pimeistä kaduista.


self care ideat marraskuu

Ensinnäkin, jos kohdataan totuus, niin marraskuussa Suomessa on pimeää. PImeys myös vaikuttaa meidän melatoniin tuotantoon, joka saa olon tuntemaan väsyneeksi. Jos vain mahdollista ota käyttöön kirkasvalolamppu. Pyri järjestämään päivään edes 10-15min ulkoiluhetki valoisan aikaan. Jos käytät diffuuseria laita sinne appelsiiniöljy pöhisemään.

Marraskuussa saa aloittaa joulun fiilistelyn jo ihan luvan kanssa. Joulukuussa on usein kaikenlaisia ylimääräisiä menoja, joten marraskuussa kannattaa käyttää aikaa ennakointiin. Tee valmiiksi listat lähetettävistä joulukorteista ja ostettavista lahjoista. Osta ja kirjoita kortit valmiiksi ajatuksella tai jos teet kortit itse aloita niiden valmistaminen rauhassa marraskuussa.

Marraskuun pimeisiin iltoihin kannattaa suunnitella mukavaa tekemistä. Mitäpä jos kutsuisit ystävät tai lasten ystävät ja vanhemmat yhteen ja järjestäisitte elokuvaillan, popcornia ja muita herkkuja. Marraskuinen ilta tarjoilee jo valmiiksi elokuvateatteritasoisen pimeyden 😉

Lempeän olon ylläpitämiseen myös marraskuussa sopii hyvin eripituiset meditaatiot ja sen jälkeen kuppi kuumaa!

Joulukuun self care ideat

Joulukuu on se kuukausi vuodesta joka juoksee loppuun ihan mahdottoman nopeaa. Usein tuntuu, että joulukuussa on vain 24 tai 27 päivää! Kun marraskuussa on jo aloittanut joulun valmistelun ennakoiden voi joulukuussa keskittyä joulunfiilistelyyn paremmassa rauhassa.


self care ideat joulukuu

Kiinnitä joulukuussa huomiota ihan pieniinkin hetkiin ja kauniisiin asioihin. Usein se tulee helpommin, kun ympärillä on niin paljon kaikkea ihanaa. Lähde kävelyllä ihastelemaan naapuruston jouluvaloja, lähde kaupungille katselemaan kaupungin valaistusta ja myymälöiden jouluikkunoita. Valitse jouluromaani, jonka lukeminen tai kuuntelu saattaa sinut viimeistään jouluntunnelmaan.

Nautiskele herkuista; piparit ja valkohomejuusto, joulutortut omenakanelitäytteellä. Kokeile uusia makuja tai vaali perinteitä. Oletko koskaan kasannut kotiisi kaakaobaaria? Ehkäpä tänä vuonna voisit kokeilla sellaista. Lapset rakastavat kaakaobaaria, josta kerran päivässä saa herkkukaakaon kermavaahdolla. Kaakaomukillisten ääressä on kiva pysähtyä ja jutella päivän tapahtumista.

Joululahjojen paketointi jakaa ihmiset usein kahteen koulukuntaan. Toisille sen on pakollinen paha, toiset taas paketoisivat mielellään myös naapurinkin lahjat. Kumpaan tahansa kuulutkin, niin aloita ajoissa! Mikään ei ole tylsempää kun paketoida lahjoja aatonaattoyönä, kun voisit olla nauttimassa jouluelokuvasta tai hyvistä yöunista. Jos haluat panostaa paketointiin, etsi valmiiksi Pinterestistä ideoita paketointiin.

Joulukuun loppu, ehkäpä välipäivät, ovat myös reflektoinnin aikaa. Katso vuotta taaksepäin, selaa kameran kuvia ja muistele mitä kaikkea vuosi on pitänyt sisällään. Ehkäpä voit jo asettaa myös ajatuksia ja tavoitteita tulevalle vuodelle.


Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *