6 ideaa hiusdonitsien säilyttämiseen

hiusdonitsit korissa

Jaa ystävälle

Tämä postaus on kirjoitettu ammattijärjestäjä Milja Nivan suunnittelemien hiusdonitsien säilytysvinkkien pohjalta. Vinkit on julkaistu aikaisemmin Instagramissa Miljan tilillä @ammattijärjestajamilja. Alkuperäisen Instagram-postauksen pääset lukemaan täältä

Nappaa tästä säilytysvinkit talteen! 


Harjanvarsi, verhotangon pätkä, oksa tms.  

Laita valitsemasi tanko kiinnikkeillä seinään kiinni, pujota tankoon verhonipsuja ja laita hiusdonitsit roikkumaan verhonipsuihin. Tätä ratkaisua voi käyttää samalla muidenkin asusteiden säilyttämiseen, kuten kaulakorujen ja kevyiden huivien. 

Kori

Tällä hetkellä kauppojen ja kirpputorien hyllyiltä löytyy paljon eri kokoisia ja näköisiä koreja. Valitse tyyliisi sopiva kori ja täytä se hiusdonitseillasi. 

Lasipurkki

Lasipurkin etu on se, että sen läpi näkee helposti mitä purkin sisällä on eivätkö donitsit pääse keräämään pölyä. Hiusdonitseilla täytetty lasipurkki on myös kaunis sisustuselementti. 

Teippiharjan suoja tai talouspaperirullateline 

Tämä on huomaamaton säilytysvaihtoehto. Jos donitseja on useita, teline peittyy kokonaan piiloon. Tämänkin ratkaisun etuna on se, että näet helposti mitä donitseja sinulta löytyy eikä harvemmin käytössä olevat unohdu korin pohjalle. 

Ilmoitustaulu ja nastat 

Laita ilmoitustaululle pitkävartisia nastoja ja hiusdonitsit niihin roikkumaan. Riippuen ilmoitustaulun koosta, voit laittaa samaan tauluun roikkumaan esimerkiksi myös koruja tai vaikkapa postikortin inspiroivalla kuvalla tai tekstillä. 

S-henkari 

Jämäkkä ja isokokoinen S-henkari on helppo laittaa roikkumaan hyllyn reunaan, vaatetankoon, naulakkoon tai laatikon vetimeen ja sekin kätkee sisäänsä useamman hiusdonitsin helposti näkyville. Kuvan S-henkareita on myynyt ainakin Clas Ohlson. 

Tässä vielä muutama Miljan yleinen vinkki hiusdonitsien säilytykseen liittyen: 

  • Järjestä donitsit värien mukaan. 
  • Mikäli sinulla on hiusdonitseja valtava määrä, lajittele ne myös materiaaleittain. 
  • Hiusdonitsit ovat nättejä, joten pidä ne esillä! 

Mikä näistä säilytysvinkeistä oli sun suosikki?

Säilytysterveisin, Milja ja Henrika

Kuvat: Milja Niva