Search
Close this search box.

Näillä vinkeillä valitset hiuksiisi oikean kokoisen hiusdonitsin

Jaa ystävälle

Tämä on ehkäpä useimmin kysytty kysymys asiakkailtani; Mistä tiedän minkä kokoinen hiusdonitsi on minulle sopivin? Pureudun seuraavaksi tähän kysymykseen ja pyrin antamaan valintaa helpottavia vinkkejä.


Hiusdonitsin kolme eri kokoa

Valikoimastamme löytyy hiusdonitseja kolmessa eri koossa; mini, perus ja jumbo. Lähtökohtaisesti koot on jaoteltu näin: 

Mini – pienten lasten koko 

Perus – normaalipaksuisille hiuksille 

Jumbo – paksuille hiuksille 

Kaikkien näiden erikokoisten donitsien sisältä löytyy saman paksuinen kuminauha. Ainoastaan kuminauhan ja sen ympärillä olevan kankaan koko vaihtuu hiusdonitsin koon mukaan. Tarkastellaanpa tätä jaottelua hieman tarkemmin. 

Liila ribbidonitsi kolmessa eri koossa
Hiusdonitsien kokovertailu

Mini

Mini-kokoinen hiusdonitsi on sopiva pienen lapsen ponnarille yltäville, mutta vielä hennoille, hiuksille. Esimerkiksi kolmevuotiaan lapsen olkapäille yltäviin hentoihin hiuksiin mini-kokoisen donitsin saa kiedottua poninhännän ympärille kahteen tai kolmeen kertaan. Usein jo kouluikäisen lapsen hiukset ovat sen verran paksummat, että niihin parempi valinta on peruskokoinen donitsi.  

Mini-kokoinen donitsi on kuitenkin sopiva myös muuhunkin käyttöön kun vain pienille lapsille. Aikuinen voi käyttää sitä sitomaan letinpään kiinni tai kouluikäinen lapsi voi tehdä sillä puoliponnarikampauksen.  

Perus

Perus-kokoinen hiusdonitsi on suurimmalle osalle asiakkaistani se sopivin vaihtoehto. Aikuisen “normaali”paksuisiin hiuksiin kiedot peruskoon hiusdonitsin tukevan ponnarikampauksen ympäri kolmeen kertaan ja löysemmän ponnarin ympärille kahteen kertaan. Nutturakampaukseen saat todennäköisesti kiedottua peruskoon kahteen kertaan, jos hiuksesi ovat peruspaksuiset ja puolipitkät. 

Jumbo

Jumbokoko on ehdottomasti sinun valintasi, jos hiuksesi ovat sekä pitkät että paksut. Tällöin saat jumbo-kokoisen donitsin kiedottua hiuksiisi tiukan ponnarikampauksen ympärille todennäköisesti kolme kertaa ja löysään ponnariin kaksi kertaa. Nutturakampaukseen taas luultavasti kaksi kertaa, tiukalle laitettaessa jopa kolme kertaa.  

Liila hiusdonitsi kolmessa eri koossa
Laventeli ribbidonitsi kolmessa eri koossa.

Valitse hiusdonitsin koko sen mukaan millaisia kampauksia teet

Jos pohdit ovatko hiuksesi liian paksut käyttämään peruskoon donitsia tai liian ohuet käyttämään jumbokoon hiusdonitsia, niin tarkastele asiaa siltä kantilta millaisia kampauksia haluat tehdä. Tiukkaa vai löysää ponnarikampausta, ainoastaan nutturakampausta, löysää ja huoletonta vai tiukkaa nutturaa?

Jos vaihtelet usein ponnarin ja nutturakampauksen välillä, ja hiuksesi ovat ehkä normaalia paksummat, mutta eivät erityisen pitkät, suosittelen tilaamaan aluksi kaksi tai kolme donitsia eri koossa. Tällöin voit vaihdella donitsia kampauksen (ja asun) mukaan! 

Hiusdonitsin materiaali vaikuttaa valintaan

Myös hiusdonitsin materiaali vaikuttaa kokovalintaan. Mitä paksummat ja pidemmät hiukset, sitä paksumpi materiaali kannattaa valita. Samettidonitsit ovat valikoimamme paksuimpia donitseja ja sopivat jumbokokoisina erittäin hyvin paksuhiuksiselle. Kevyt viskoosikangas taas on se jota suosittelen peruskoossa niille jotka kertovat hiuksiensa olevan ohuet.


Toivottavasti näistä vinkeistä oli sinulle apua. Voit myös aina laittaa minulle viestiä somekanavissa tai info@rusettia.fi, niin pohditaan oikeaa kokoa yhdessä. Tämän hetkiseen hiusdonitsivalikoimaamme pääset tutustumaan täällä.

Hiusterveisin, Henrika


curly girl hiusdonitsi hiuspyyhe hiusvinkit hyvinvointi isänpäivä joulu kirjasuositukset lahjaidea luonnonkivikoru pienyritys polttarit rannekoru rusetti self care ideat silkkidonitsi spa tyyli voimakoru yrittäjä ystäväkirja äitienpäivä

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *