Search
Close this search box.

6 syytä miksi hiusdonitsit ovat tulleet jäädäkseen

Kori täynnä eri värisiä hiusdonitseja ja otsikko 6 syytä miksi hiusdonitsit ovat tulleet jäädäkseen.

Jaa ystävälle

Hiusdonitsit eli scrunchiet olivat yksi 90-luvun suurimmista trendeistä. Nyt nämä ysäriklassikot ovat tehneet paluun näkyen katukuvassa jo useamman vuoden ajan. Tässä postauksessa kerron miksi hiusdonitsit ovat tällä kertaa tulleet jäädäkseen!

Eri värisiä hiusdonitseja beigen värisessä korissa.
Hiusdonitsi eli scrunchie on ollut suosittu asuste jo useamman vuoden ajan.

1. Hiusdonitsien käytöllä on vaikutuksia hiusten kunnolle

  1. Ensimmäinen ja kaikkein tärkein pointti: hiusdonitsien käytöllä on suoria vaikutuksia hiuksille, hiusten kunnolle ja päänahalle. Hiusdonitsi ei revi hiuksia niinkuin tavallinen ponnarilenkki. Se ei myöskään rasita hiuspohjaa, sillä hiusdonitsia ei useinkaan kiristetä niin tiukalle, että päänahka joutuisi koetukselle. Hiusdonitsien hyödyistä olen kirjoittanut aiemmin oman postauksen. Pääset lukemaan sen täältä.

2. Hiusdonitsi antaa lisämausteen asuusi!

Asu näyttää viimeistellyltä, kun lisäät mukaan yhteensopivan asusteen, kuten hiusdonitsin. Yhdistä hiusdonitsisi samanväriseen huiviin, koruun tai kenkiin. Vai löytyykö vaatteistasi eri värejä, poimi vaikka paitasi kuosista yksi väri ja kiedo hiuksiisi samanvärinen hiusdonitsi.

3. Hiusdonitsi ehkäisee hiusten takkuuntumista yöllä

Hiusdonitsia voidaan käyttää myös yöllä ehkäisemään hiusten takkuuntumista. Yödonitsiksi sopii erityisen hyvin silkkidonitsi. Silkkidonitsin käyttö yöllä on helppo ja hellävarainen tapa suojata hiuksia takkuuntumiselta ja katkeilulta. Pehmeän silkkidonitsin avulla saat hiukset yöksi korkealle topknot nutturalle. Löysälle nutturalle kiedotut hiukset eivät takkuunnu yön aikana niin helposti kun auki olevat hiukset. Tarkemman postauksen silkkidonitsien käytön hyödyistä löydät täältä.

Kolme roosan väristä silkkidonitsia valkoisella taustalla.
Silkkidonitsi on hiustesi paras ystävä

4. Hiusdonitsi säilyy paremmin tallessa

Hiusdonitsi ei katoa niin herkästi kuin tavallinen ponnari. Se on kookkaampi kuin ponnari jolloin se ei katoa niin helposti. Hiusdonitsista myös pitää parempaa huolta, koska siitä on maksanut enemmän.  Näin ollen uusia ponnarilenkkejä ei tarvitse olla ostamassa koko ajan lisää eikä niitä turhaan putoile luontoon ja vesistöihin. Valitse kotoasi paikka, jossa säilytät kaikki hiusdonitsisi. Tällöin pystyt yhdellä silmäyksellä näkemään ne kaikki ja valitsemaan päivän asuun sopivimman donitsin. Tällöin niitä ei myöskään jää lojumaan ympäri kotia. Jos kaipaat vinkkejä hiusdonitsien säilyttämiseen, löydät niitä täältä.

5. Ei enää bad hair dayta!

Hiusdonitsi hiuksissa vie katseet itse hiuksista pois silloin kun et jaksa tai ehdi laittamaan hiuksiasi. Näin ollen huonoista hiuspäivistä ei enää tarvitse kantaa huolta. Katseet kiinnittyvät ensimmäisenä hiusdonitsiin ja sotkuiset hiukset jäävät huomaamatta. 

Vaaleaihoinen nainen, jolla on hiuksissa valkoisella hiusdonitsilla kiinnitetty nuttura.
Vakosamettidonitsi pitää tukevasti myös paksut ja pitkät hiukset nutturalla.

6. Hiusdonitsi näyttää kivalta myös ranteessa

Kun hiusdonitsin ottaa pois hiuksista, sitä on helppo kuljettaa ranteessa. Se näyttää ihan korulta toisin kuin perus musta ponnarilenkki. Jos lähdet aamulla kotoa hiukset auki, nappaa hiusdonitsi ranteeseen mukaan, niin saat hiukset kiinni, kun päivän mittaan siihen tulee tarve.

Kommentoi alle, mitä muita syitä lisäisit listaan?

Donitsiterveisin, Henrika

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *